От днес стартира програма за проследяване на усложненията на пациенти, преболедували Ковид-19

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Хората, които са преболедували Ковид-19 във Варна, имат възможност да се включат в общинска програма за профилактика, проследяване и лечение на последиците от вируса.

От днес стартира програмата за проследяване на усложненията на пациенти, преболедували Ковид-19. В рамките на тази програма, финансирана от община Варна, в лечебното заведение ще работят кардиолози, невролози, нефролози, пулмолози, психиатри. Повечето от пациентите, които имат симптоматика, а се оказва, че според Световната здравна организация 80 % от хората имат остатъчни оплаквания, биха могли след записване да се прегледат и консултират с нашите специалисти, каза д-р Галина Павлова, директор на ДКЦ 5 "Света Екатерина" във Варна.

Имаме комплексно проследяване на здравословното състояние на пациентите от специалистите, които посочих. Безплатно е за пациентите. Статистиката показва, че оплакванията продължават от 5-6 до 8 месеца след преболедуване. Всички, които са притеснени, могат да потърсят нашите специалисти. Единственото изискване е да имат положителен тест за Ковид-19, допълни тя.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад