Отново случаи на жестокост над животни. Какво издава жестокото отношение към животните?

Предаване: 100% будни, 07.04.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Няколко случая на чудовищно отношение към животни привлякоха вниманието на екипа на “100% будни” през последните седмици.

Най-напред ловец обиколи Перник с труп на вълк, привързан на предния капак на джипа му, което шокира обществеността в града. Срещу него е образувано досъдебно производство за хулиганство.

Броени дни след това мъже с копия, преследваха с кучета възрастен женски зубър в държавно ловно стопанство, а после си направиха суджуци от него. Случаят е безпрецедентен, а в него е замесен и служител на въпросното горско стопанство.

По това време миналата година пък стана ясно, че ромите от Горно Езерово бургаско редовно си готвят яхнийка я от пеликан, я от лебед, че даже се хвалят пред съседи и познати с менюто си.

Орнитолози пък съобщават, че в Югозападна България са се увеличили случаите на приготвяне на кюфтенца от корморан.

Има ли начини да възпрем или поне да ограничим тази ширеща се, меко казано, неморална и неграмотна простащина и какво кара хората да я практикуват, дискутираха в студиото на “100% будни” с инж. Васил Василев – председател на Националното ловно-рибарско сдружение, eксперта от WWF Костадин Вълчев и делегирания ни психолог - Иван Владимиров – Нав.

Вижте видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад