Първан Симеонов: И двете основни партии губят от протестите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В пика на протестите в края на юли премиерът Борисов загуби доста от доверието си и слезе на нивата, на които се намира Корнелия Нинова – около и под 20%. Това коментира политологът Първан Симеонов.

Според него и двете основни партии губят от протестите. БСП изглежда малко по-мобилизирана. ГЕРБ не е в най-мобилизираната си форма. Вероятно и не е много престижно да си от ГЕРБ. Това може да е временен ефект, а може да е симптом на задълбочаващ се проблем.

По думите му голяма част от пълнолетните българи се преориентират – дали ще кажат „не подкрепям никого“, „Демократична България“, Мая Манолова или Слави Трифонов – има търсене за нови опции и големият губещ е ГЕРБ. Но и БСП не е в най-добрата си политическа кондиция, изтъкна политологът.

Слави Трифонов печели от това, че синхронизира различните езици на протеста. Румен Радев също печели от това. Радев говори и на трите опозиционни езика в България. Трифонов като политически стил и влизане в политическия процес прилича много на ранния Борисов, отбеляза Симеонов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад