Първан Симеонов: При избори сега новата изненада може да се казва "Възраждане"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В българското общество тези, които искат избори са горе-долу 2:4 спрямо тези, които не искат избори. Има още около 40%, които не знаят дали искат, това обясни в "Още от деня" политологът Първан Симеонов и обобщи, че на хората като цяло не им се ходи на избори.

След вчера тече борба на интерпретации за това кой е крив и кой е прав. Затова от гледна точка на общественото мнение към вчерашния ден като че ли много хора бяха шокирани от това, което Трифонов направи. Първан Симеонов окачестви това като политическа грешка, защото върху лидера на "Има такъв народ" ще бъде хвърлена много голяма вина - ще му приписват какво ли не с повод и без повод, вярно или невярно. В по-голямата си част казаното няма да бъде вярно.

"Трифонов отдавна е доказал, че освен прагматичен, е и доста емоционален политик и понякога ми се струва, че подхожда с честолюбие, което е често подцецявано. Мнозина ще търсят някакъв план - обичайните опорки и конспиративни теории... Не казвам, че може да няма нещо такова, но казвам, че честолюбието е играло", коментира Симеонов.  

За обществото обаче по-логично е "агонията" да продължи и съставеното правителство да си свърши работата. По думите му, ако достигнем до местните избори следващата есен ще бъдем сигурни за активността, а тя е важен фактор.

Възможно е при едни нови избори сега, заради ниската изборна активност, новата изненада да е "Възраждане", прогнозира той.

Целия разговор вижте във видеото.

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад