Първан Симеонов: Решението за властта е нещо по-отдалечено от ярката политика и с по-широка подкрепа

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Обществото не е готово за кабинет ГЕРБ - ДПС, смята политологът Първан Симеонов.

"Може да не го покаже веднага - на избори или на някакви бунтове на жълтите павета, но то тихо ще се събира някъде и ще се излее в поредното "Възраждане", Ваня Григорова, "Величие" или, един ден, проект на Радев."

Според Симеонов, резултатът от тези избори категорично показва, че трябва да се търси вариант, който да е легитимен сред по-широки обществени групи.

"На фона на тази ниска активност сега да има пълноценен политически кабинет "ГЕРБ - ДПС" е почти самоубийствен план и за ГЕРБ, и за ДПС. Решението за властта е нещо по-отдалечено от ярката политика и нещо с по-широка подкрепа."  

Политологът подчерта, че ако някой смята, че начинът по който българите сега са гласували в една доста русофилска крайност, може да се пребори с една натовска крайност, това не е вярно.

"Една крайност не се бори с друга крайност. Единственият начин да се преборят крайните настроения в България, е да се появи политически субект, който да улови тези крайни настроения и да ги канализира в проевропейска и пронатовска посока."

Вижте целия разговор във видеото.  

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад