Пеканов: Планът за възстановяване действа на принципа: получавате пари, когато имате резултати

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Планът за възстановяване и устойчивост действа на принципа: получавате пари, когато имате резултати. Това заяви служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

Той коментира и днешната среща на 10 парламентарни комисии със Селин Гауер от ЕК, която отговаря за Плана за възстановяване и устойчивост.

"Това е годишна визита на службите на ЕК. Целта беше да вземем поуки по отношение на първото плащане, което България успешно приключи с финализирането на оценката от страна на ЕК. И с факта, че страната ни получава тази година средствата по първото плащане. Също така да видим къде сме по мерките за второто плащане. То е най-трудното, включва 66 мерки, от които 22 законодателни и 44 нормативни и инвестиционни проекти".

Планът за възстановяване и устойчивост е нов механизъм и всички страни-членки в момента се учат как по най-добрия начин да го изпълняват, каза Пеканов.

Според него върховенството на закона и антикорупционните практики трябва да се засилят. Това засяга цялата тема съдебна система в България.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад