Персона нон грата

Залогът за следващия строителен терен е...труп

Държава: Франция
Година: 2019
Времетраене: 92 минути
Персона нон грата
За продукцията

Криминален трилър

Режисьор: Рошди Зем
В ролите: Никола Дювошел, Рафаел Персоназ, Рошди Зем и др.

ФАБУЛА
Приятели и партньори в строителна компания решават най-после да защитят собствените си интереси в следващата оферта и стигат до "по-радикално" решение, което ги свързва в опасна тайна, но с надежда за бъдещето. Тогава се появява неочакван и странен играч, който им напомня, че нищо не може да остане скрито и...безплатно.

ФИЛМЪТ

След "Полицейско управление Рубе" актьорът Рошди Зем е режисьор и герой в необичаен криминален трилър, който се разиграва в Южна Франция, на място с голяма корупция и рекет. Сферата е строителният бизнес, в който едни държат терените, други дават парите, трети са само изпълнители, които добре знаят, че не са от света на богатите, които "никога нямат достатъчно и каквото и да правят, винаги могат да изплуват".

В "Персона нон грата" семейства на собственици, които се познават, нощни клубове, професионалисти и работници от различни класи създават реалистична картина на нуждата и алчността в света, в който живеем.

СЮЖЕТ


10 хектара земя са обявени от Общинския съвет като подходящ терен за застрояване. Това е примамката, която корумпираният общински служител пуска на двамата стари приятели Хосе Нунес и Максим Шарас, дългогодишни миноритарни партньори в строителната компания на богатия собственик Еди, чиято безскрупулност е известна и безгранична.

Максим и Хосе разчитат на малкото в бизнеса и се опитват да извадят Еди за малко от "релсите", като го сплашат, но за тяхна изненада някой друг довършва нещата до смърт, за което иска процент срещу мълчание. Проблемът е, че голямата фирма има млада наследница, а след последните събития двамата видими партньори стават все по-параноични и съмнителни един спрямо друг. Кой и какво ще спечели от сделката за нов терен срещу смърт.

Златна Романова

"Полицейско управление Рубе"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад