Петър Витанов: БСП има нужда от съществени реформи

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

БСП има много ясни приоритети, те са свързани със социалната дейност, те не са свързани с концесиониране и приватизиране на банки и пътища, хората питат не за космоса, а за цената на лекарствата, за пенсиите, за огромните неравенства в доходите в България, коментира Петър Витанов, евродепутат от БСП и член на Националния съвет на левицата, в "Още от деня" въпроса за подкрепа от страна на БСП на правителството и приоритетите, които обяви Има такъв народ.

На заседание на Националния съвет на партията в неделя ще се решава  какви мерки трябва да предприеме, че БСП да се превърне в атрактивна за младите хора партия.

Според Петър Витанов резултатите от изборите показаха три неща: първото е, че за първи път от 2009 г. Борисов губи избори, "но по-важното е, че страхът си тръгна".

"Втората новина е, че раздялата с политическа партия ГЕРБ ще бъде тежка, дълга и продължителна поради голямата фрагментация и необходимостта от 4 партии да подкрепят правителство и поради желанието на ГЕРБ да се върне на власт", отбеляза евродепутатът от левицата.

Третата новина според Витанов е лошото представяне на БСП. "БСП има нужда от съществени реформи", посочи Витанов, но каза, че всичко това ще се обсъжда вътре в партията, няма да си говорят през медиите. Най-важното от тук нататък е да бъде прекратен моделът на управление на ГЕРБ, подчерта той.

Петър Витанов оцени работата на служебния кабинет по изборите, които бяха честни и почтени. Призна, че не е наясно на какъв етап е правителството по преработката на Плана за възстановяване, само 2 държави не са си внесли плана в ЕС, едната от които е България.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад