Пето издание на камерния фестивал "Камералия" от 10 май до 3 юни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От 10 май до 3 юни ще продължи петото издание на международния музикален фестивал „Камералия“.

Програмата включва пет концерта – на 10, 18, 20, 27 май и 3 юни, в партньорство със Софийската филхармония, Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, посолствата на Испания и Турция, Италианския културен институт и института „Сервантес“. Локациите са камерна зала „България“, концертната зала на НМА и Sofia Live Club.

„Меломаните ще могат да се насладят на тези изключителни концерти, представящи оригинална палитра от стилове и нова концепция за камерната музика. Тя се базира на представянето на музиканти от различни държави, събрани от една обща страст – съвместното правене и изживяване на музиката в нейните различни жанрове“, разказват от „Пиано екстраваганца“.

Откриването е с концерт на Филхармоничния духов квинтет и пианиста Людмил Ангелов, с програма, включваща премиерни за България изпълнения на творби от Венсан д'Енди и Пол Юон.

Вторият концерт представя фламенко вечер с авторския проект „Tocan-do-s“ на испанските музиканти Пабло Малдонадо – пиано, Панчо Браняс – перкусия, и танцьорката Соня Франко.

На 20 май гостува италианското клавирно трио Goffriler, което ще изпълни творби от Лудвиг ван Бетховен, Клара Шуман и българската премиера на Трио оп. 54 от Винченцо Ферони.

Четвъртият концерт е първата изява у нас на изгряващата турска звезда на виолончелото, Нил Коджамангил, която ще си партнира с Людмил Ангелов.

Закриването е с концерт на Висенте Кампос, тромпет (Испания) и Ектор Гусман, орган (Мексико/САЩ),. Те ще изпълнят произведения от барока до съвремието. Музикантите ще имат и майсторски класове за студентите в НМА.

Освен артистичен директор на фестивала „Камералия“, маестро Людмил Ангелов е негов основател и куратор на съдържанието.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад