"Питай експерта": Как да инвестираме парите си по време на кризи?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В рубриката "Питай експерта" в студиото на "Денят започва" финансовият консултант Бисер Варчев коментира възможностите да инвестиции по време на криза.

По думите му пазарите не са рационални, т.е. не следват в цялост икономическите данни и резултати в краткосрочен план. В дългосрочен план обаче - над 6-7-8 месеца те реагират на това, което се е случило като икономическа ситуация, война, кризи. Тези, които активно се занимават с търговия и инвестиране на фондови и капиталови пазари, трябва да знаят, че краткосрочната реакция не е гарантирана.

    "В момента настроенията на финансовите пазари са негативни. След като излязохме от ковид - 2 години, в които икономиката се стагнира заради пандемията, влязохме във война наблизо, което удари газ, петрол и т.н. Сега пазарите са в едно начална ситуация на една низходяща спирала", обясни Бисер Варчев.

Според него инвеститорите не се плашат от рецесията и донякъде тя е положителна. Отразява се зле в постъпленията в бюджета, на която и да е държава. Рецесията ще спре инфлацията. Ако се излезе от рецесията се върви към депресия. В момента обаче рецесията е форма на лоши икономически данни и стагнация на икономиката, която пък води до спирането на поскъпването на цените, тъй като хората спират да купуват, посочи още Варчев.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад