Пламен Димитров: Необходима е актуализация на бюджета

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Трябва да се направи актуализация на бюджета. Не са предвидени около 1 млрд. и 900 млн. лв. по три основни пера в бюджета, който се изпълнява в момента. Това каза Пламен Димитров, президент на КНСБ, гост в "Още от деня".

Димитров изясни, че рисковите сфери на бюджета са три: "На първо място мерките за подкрепа на семействата и запазване на заетостта - мярката 60/40, 80/20, „Запази ме“, 24 лв. и всички останали. На месечна основа това са около 120 млн. лв. за 7 месеца. Втората област, която не е предвидена в бюджета е 1000-та лв. на медиците. И на трето място, не по важност са прословутите 50 лв. за пенсионерите".

По тези пера бюджетът няма предвидени средства и ще трябва да се правят разходи.

Президентът на КНСБ сподели, че от правна гледна ще се намери изход от тази ситуация, но от гледната точка на живота, хората и домакинствата няма как тези разходи да бъдат преустановени. Според него тези мерки ще продължат да бъдат плащани.

"На 1-ви юли ще се либерилизира пазарът на ел. енергията на едро. Свързването на пазара с Гърция, всички казват, че на първо време може би ще доведе до ръст на цените на ел. енергията за фирмите. Това е въпрос, който трябва да се постави. Не сме застраховани от подобни флуктуации нагоре в първите месеци от либерализацията", предупреди Димитров.

Вижте цялото интервю с президента на КНСБ във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад