Пламен Димитров от КНСБ: Възможен е 3% бюджетен дефицит и увеличение на заплатите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Все още не сме забелязали някакъв спад в цените на основните стоки и услуги. Цените на хранителните стоки продължават своя ръст или сас задържани на някакви високи нива. Дори и оптимистичната констатация от -0,1% инфлация за месец май не успокои никого, защото доходите забавиха своя ръст. Миналата година имаше доста по-сериозни компесаторни механизми. Сега, в очакване на бюджет, редица бюджетни служители не са получили никакви увеличения от началото на годината. Това заяви в студиото на "Денят започва" Пламен Димитров, президент на КНСБ.

"Вярно е, че има намаление на инфлацията, но тя все още е двуцифрена, което генерира сериозни напрежения в бюджета на всяко едно домакинство. Ключовият въпрос на бюджет 2023 е, как ще отговори на тези очаквания на хората, които поради политичаската криза бяха отлагани с месеци." 

По думите му, възможно е да се постигне бюджетен дефицит от 3%, макар и не лесно, при това със заложени разходи за увеличение на заплатите около  700-800 млн. лв. допълнително към това, което беше заложено в предишния бюджет.

Вижте целия разговор.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад