Пламен Шалъфов, ПП: От 1 юли увеличението на пенсиите ще бъде факт

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Очаква се още от 1 юли пенсионерите да могат да получат пенсиите си с увеличението. Имаше съмнения дали колегите от НОИ ще успеят да направят преизчисляванията, но в момента по всичко изглежда, че ще успеят и увеличението от 1 юли ще бъде факт". Това заяви в "Още от деня" Пламен Шальфов то "Продължаваме промяната".

Преизчислението от 1 октомври също е гарантирано, в случай че законът за бюджета не бъде променен, което изглежда абсурдно на фона на настоящата политическа ситуация, увери Шалъфов.

"Вчера на бюджетна комисия се случи нещо много странно и сюрреалистично - новата управляваща коалиция ГЕРБ-ДПС-ИТН-Възраждане в пълен синхрон си измисли 760 млн. лв. нови приходи - без да покажат никакви разчети, никакви сметки, които са правили. Такива бяха поискани от нашата страна - не сме ги получили. Те твърдят, че армията от експерти в МФ бърка в рамката на бюджета и промениха няколко индикатора в нея, което доведе то така желаните 760 млн. приходи, които с щедра ръка изразходиха", каза той.

Вижте повече във видеото

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад