Пламен Шалъфов, ПП: По-високи заплати в държавния сектор ще има само след реформи

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Заплатите в държавния сектор, включително и на служителите в МВР, няма да бъдат вдигани преди във ведомствата да бъдат извършени оптимизации и реални реформи.

Това заяви в "Говори сега" депутатът от "Продължаваме промяната" Пламен Шалъфов, който е и член на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

По думите му управляващите са твърдо решени да удържат на натиска за вдигане на заплати в държавния сектор в този момент. Ако през следващите месеци във ведомствата, включително и в МВР, бъдат започнати ефективни реформи, тогава може да се мисли за повишение на заплатите с актуализацията на бюджета в средата на годината.

"Ясно искам да кажа, че сега в Бюджет 2022 основен принцип е, че не се вдигат заплати в държавния сектор. От това не са засегнати само полицаите. От много страни получаваме критики, но правителството е твърдо решено да удържи на тази позиция. Повишение на заплати ще има едва след започване на реформи, намаляване на раздут щат, дигитализация и нужни преструктурирания." - каза Шалъфов.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад