Политически сблъсъци - анализ на Първан Симеонов и Димитър Ганев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Коалиционните отношения и стабилността на правителството при наличието на различни кризи, както и предстоящи решения, включително и за управител на БНБ, разпитите на премиера и арестите на видни личности от ГЕРБ анализираха в "Денят започва" Димитър Ганев и Първан Симеонов.

Според Димитър Ганев отр Тренд политическата линия на Кирил Петков ще бъде да се оттласква и дистанцира непрекъснато от прокуратурата, да показва отношението си към нея, защото именно на базата на тази основа е построена и тази конструкция, която управлява в момента. По думите му съдебната реформа ще представлява първо ликвидиране на специализираното правосъдие, а впоследствие вече ще започнат символни актове, като този на министър Надежда Йорданова за оставката на Иван Гешев. За оставката на главния прокурор са необходими 2/3 от гласовете на ВСС, според Ганев няма да има достатъчно хора в сегашното ВСС, които да гласуват за оставката. 

Според Първан Симеонов сегашното управление ще се мъчи да докара докрай и арестите, и оставката на Гешев и участието им в тази сага им дава много по-удобна позиция, защото ги връща в делението "за" и "против" Борисов и Гешев. 

Целия анализ вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад