Политическите сблъсъци и предложеният служебен кабинет - коментар

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Остават часове за възможни промени в състава на служебното правителство. Неофициално започна и предизборната кампания с тежка политическа риторика. В студиото на "Денят започва" Нидал Алгафари, Владимир Йончев и Александър Симов коментираха политическите сблъсъци, напрежението в МВР, акцията и арестите в Агенция "Митници", борбата с контрабандата.

"Не смятам, че ще има промени в кабинета, според мен са договорени всички участници в този кабинет", каза Нидал Алгафари. Подчерта, че не вижда каквато и да е причина Калин Стоянов да бъде отстранен като вътрешен министър.

"Иронията е в това, че двамата министри, срещу които има някакво брожение (вътрешния и на електронното управление), са всъщност министри от настоящото правителство", коментира Александър Симов и отбеляза, че през юни, когато Калин Стоянов е бил назначен, не е имало никакви възражения. Той също не очаква да има промени в състава на служебния кабинет.

Владимир Йончев припомни, че когато бяха кървавите сблъсъци срещу Борислав Михайлов, от ПП-ДБ веднага поискаха оставката на Калин Стоянов и тогава не е имало политически контекст, а чисто полицейски "и ГЕРБ не го дадоха".

"И тогава на всички стана ясно, че тази маска, в която се говори, че всичките министри са избрани лично от Денков съвсем не е вярна и си има министри на ГЕРБ и министри на "Продължаваме промяната" и Калин Стоянов си беше един от министрите на ГЕРБ", отбеляза Йончев.


Вижте целия разговор във видеото.  

 

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад