Политическият лабиринт – има ли изход? Анализ на политолозите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Всички спекулации, че машинното гласуването отказва част от избирателите да гласуват, се оказаха неверни. Защото избирателната активност е почти същата спрямо миналите избори, когато имаше 100% машинно гласуване. Това каза в „Още от деня“ политическият анализатор Слави Василев.  

„Много често политиците и коментаторите забравят, че какъвто и да е медиума за гласуване, повече от половината избиратели избират да не гласуват. Това е диагноза за политиците и за съдържанието на политиката“, добави Василев.

Политологът Димитър Аврамов посочи, че трябва да се благодари на хората, които са се занимавали с организацията на изборите. Защото тези избори са били по-трудни заради книжата. 

„Това, което видяхме, е че само с машинно гласуване е по-лесно и има по-малко объркване. Стигаме до нещо много важно - политическото качество е това, което кара избирателите да се идентифицират с дадена политическа заявка и отиват да гласуват“, смята той. 

Според него, ако някой не може да си намери политически представител за когото да гласува, честно и правилно е да не отиде до урните. Защото няма нищо по-лошо от неинформирано решение, каза още Аврамов.

Василев допълни: „Вотът "Не подкрепям никого" трябва да се причисли към хората, които не харесват политическия процес, но въпреки това решават да изпълнят гражданския си дълг. Това са хора, които заслужават уважение“.

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад