Политолози: Коалицията е на прага на разцепване

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Криза след криза се застъпват в българския политически живот. Двойнствена външна политика провежда управляващата коалиция, твърди външният министър. Липсва обща воля и за единна кандидатура на управител на БНБ, а парите за строителните фирми превърнаха регионалния министър Гроздан Караджов от квотата на “Има такъв народ” в заложник на противоречията в коалицията. БСП поиска да се гласува с бюлетини, а на този фон “Продължаваме промяната” се превърна в партия.

Близо ли са предсрочните избори? В студиото на “Говори сега” темата коментираха политолозите доц. Стойчо Стойчев и Слави Василев.

“Не знам дали избори идват, но коалицията със сигурност скърца и това става все по-видимо. Очевидно и последния скандал около АПИ и парите за поддръжка на пътната инфраструктура са на прага на разцепването. “Има такъв народ” обявиха, че Северна Македония е червената линия, а БСП го потвърдиха. Или ще се настроят по някакъв начин и ще продължат да работят, скърцайки, или ще се разпаднат. Но като виждам как върви, не съм оптимист”, каза Слави Василев.

За Стойчо Стойчев по-разумно е, ако се стигне до оставка на правителството на Кирил Петков, да има преформатиране в настоящия парламента преди местните избори.

“Този вариант, който би бил по-разумен от едни предсрочни избори, отново би разпилял значителен парламентарен ресурс в опити да се демонстрира уж единомислие, сходство на програмите, единодействие, което в последствие да не прераства в нещо плодотворно”, коментира той.

Какво още казаха политолозите вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад