Политолози: Премиерът говори на обществото

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Премиерът Бойко Борисов предложи свикване на Велико народно събрание за приемане на нова Конституция, с промени в частта за съдебната власт и състава на Народното събрание.

Според Първан Симеонов с този ход Борисов печели време и се опитва да направи съюз с народа зад гърба на протеста. "Българите харесват идеите за мажоритарен избор, нова Конституция и Борисов се опитва да оглави протеста. Борисов се опитва да направи политическа маневра, която може да му осигури няколко месеца, както и да изглежда добрият. Опитва се да си върне и някакво достойнство", каза Симеонов.

"Борисов говори на всички – на обществото, в което има високи очаквания за сериозни промени на политическата система; на политическите си опоненти, които по един или друг начин или участват, или подкрепят протестите, но при всички положения също заявяват ясно определени искания за съществени промени във водената политика; и на политическите си партньори.

Това е доста смислено предложение за политическо решаване на всички тези проблеми, от които различни части от обществото са разтревожени. Това предложение има два важни елемента – единият е, че отваря вратата за широк политически дебат, и от друга страна – позволява да се намери решение чрез ново политическо представителство", изтъкна Геновева Петрова.

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад