Поредният спор в сектора: трябва ли концертните зали да останат затворени?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По темата за това да работят или не концертните зали в студиото на "Култура.БГ" разговаряхме с музикантите доц. д-р Момчил Георгиев и Васил Димитров. В пряко включване от Русе оперният певец Петър Костов обясни какви са исканията в инициираната от него петиция за спасяването на оперните певци в България.

Доц. д-р Момчил Георгиев изрази мнение, че спорът за това кои сценични изкуства да работят и кои не е довело до недоразумения. "Важно е да говорим за условията за работа за артистите, тъй като за публиката се взимат много мерки. Но един директор трябва да мисли и за техническия персонал, и за артистите на сцената, и за администрацията, затова решенията са много трудни".

Според Васил Димитров, за да се вземат решения по трудни въпроси трябва много компетентни хора да участват. Когато говорим за това трябва ли да се отворят залите, в никакъв случай не трябва да настройваме колегите един срещу друг. Заповедта на министъра на здравеопазването трябваше да е категорична и да не оставя възможности за тълкувание, тъй като по здравните въпроси не може да се очаква компетентно решение от хората на изкуството.

В пряко включване от Русе тенорът Петър Костов обясни какви са основните искания в петицията за спасяването на оперните певци в България. Той посочи, че едно от основните искания е оперните певци да са сред първите ваксинирани срещу коронавируса.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад