Посланията и знаците на старта на новия парламент

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За старта на третото за годината НС и приоритетите, които могат да върнат стабилността - анализ в "Още от деня" на политолозите Антоний Гълъбов, Даниел Смилов и политическия анализатор Слави Василев.

По думите на Слави Василев този път ще бъде съставено правителство. "Всички заявки са такива - и на Кирил Петков, и заявките на всички останали формации, които участват и ще участват в коалицията, ни карат оптимистично да вярваме, че третият път не само, че ще се получи, но и ще бъде различен не само за участниците във властта, а и за всички останали хора".

Според Даниел Смилов има голяма и то обоснована надежда, че правителство ще има. Подводни камъни има, разбира се. Има голяма вероятност да имаме добре организирано мнозинство, което би могло да изкара 4 години и би могло да направи смислени неща за страната. Атмосферата е позитивна и в парламента, и между очертаващото се мнозинство и опозицията.

Политологът Антоний Гълъбов отбеляза, че още следващата седмица ще стане ясно какво ще се получи. Важното е, че имаме работещо народно събрание, а това е важното за една парламентарна република.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад