Посланията в първите решения на новата американска администрация

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

След избора на Байдън - какви са посланията в първите решения на новата американска администрация? В студиото на “Още от деня” темата коментарха бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова - вицепрезидент на Атлантическия клуб, и д-р Борислав Цеков от Изследователски център за нова Европа.

“Нужен е разговор как ние оценяваме Америка, как оценяваме знаците, които дава новата администрация. С тревога трябва да кажа, че тълкуванията и внушенията, които се правеха в тези бързи дни, бяха доста противоречиви и е необходимо да има следващи по-спокойни тълкувания и обяснения. България не е изяснила като публичен дебат къде е. Америка е не просто стратегически партньор, съюзник. Тя е била съюзник и при демократи, и при републиканци”, подчерта  Елена Поптодорова.

“От гледна точка на българските и европейски интереси, без съмнение традиционното за демократическата партия засилено внимание, акцент, приоритет по евроатлантическия вектор и ЕС ще се открои отново, за разлика от администрацията на Доналд Тръмп, която беше по-дистанцирана от Европа по ред причини. Ще продължат и острият идеологически сблъсък между тези две Америки, метафорично казано, които излязоха на изборите, и агресивността, която се наблюдава в крайните крила в двете партии и успешно се подклажда”, прогнозира д-р Борислав Цеков.

Какво още казаха гостите в предаването вижте във видеото!

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад