Последните мъже на Филипините

Някои се борят за слава, други за спасение - забравени войници в излишна битка

Държава: Испания
Година: 2017
Времетраене: 105 минути
Последните мъже на Филипините
За продукцията

Историческа драма

Режисьор: Салвадор Калво
В ролите: Луис Тосар, Хавиер Гутиерес, Алваро Сервантес, Кара Елехалде, Карлос Иполито, Рикардо Гомес и др.

Напразни жертви в приключена битка

СЮЖЕТ

На Филипините са останали последните колониални острови на Испания. През 1898 в градчето Балер е изпратен испански военен отряд, който да пази територията от връщането ѝ на коренното население.

Начело с капитан Енрике де ла Моренас, войниците са нападнати от местните бунтовници и се укриват в църквата на свещеник Фрей Кармело. Светата обител се превръща в тяхно спасително укрепление, но и в смъртоносен капан. Горещината и маларията покосяват испанците. Капитанът умира от бери-бери, лейтенантът заема неговото място в конфликт с войник от вече унищожен отряд.

Маникално обзети от идеята за вечната Испанска империя, войниците и техният командващ не приемат новините, че Филипините вече са продадени и отстъпени на американците, както и всички други испански колонии. Войната е свършила, в родината даже са ги забравили, но отрядът още не вярва и продължава да воюва при свършен факт, удължавайки собствената си агония.

Мъчителната отбрана на Балер бележи края на Испанската империя в последна и излишна битка.

*Филмът е сниман на остров Гран Канария, Испания, смятан за мини-континент заради голямото видово разнообразие на природа и население. Западната половина на територията е обявена от ЮНЕСКО за Биосферен резерват.

**Сценарист на историята в сюжета е кубинецът Алехандро Ернандес, който пресъздавал своя военен опит като доброволец в Куба и Ангола...

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад