Пратениците на БНТ в Студеничани: "Беса транс" печелила клиенти с евтини оферти до Истанбул

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Катастрофиралият на АМ "Струма" автобус не е бил регистриран, а лицензът на фирма "Беса транс" за извършване на международен превоз ще бъде отнет. Това обявиха на съвместна пресконференция в Скопие външният министър на Република Северна Македония Буяр Осман и на транспорта Благой Бочварски.

Най-много жертви - 20, са от село Студеничани край Скопие. Там бяха пратениците на БНТ Александър Марков и Ивайло Стоянов, които се срещнаха и разговаряха с местните хора.

Кметът на Община Студеничани Азем Садику прави тъжна равносметка: загиналите са от Студеничани, Морани и Долно Количани. Три села, населени с граждани от албански произход.

"Беса транс", казват местните, е всеизвестна фирма. Екскурзиите й до Истанбул са няколко пъти в месеца с по две-три нощувки на цена от 75 евро.

Автобусът на фирмата, според информация в медиите, е на 3 години. Властите, обаче, обявиха: не е регистриран. А лицензът на фирмата ще бъде отнет.

Собственикът на фирмата обяви, че съдейства на разследващите, а компанията изказа съболезнования във Фейсбук на роднините на жертвите.

Вижте в “Денят започва” още подробности!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад