Правосъдният министър Крум Зарков: Организирали сме се така, че работата да не спира и секунда

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Задачата, която ни бе поставена като министерство от президента и премиера, е подготовка на законопроектите, които са заложени в Плана за възстановяване да бъдат приети до края на годината като условие, за да се стигне до плащането на втория транш. Ние - Министерство на правосъдието, трябва да направим така, че новото Народно събрание, което ще започне законодателната си дейност най-вероятно в края на октомври или началото на ноември и ще има много малко време, за да гласува необходимите поправки, да има на масата готови законопроекти, а крайното решение ще е тяхно. Това каза в студиото на “Още от деня” служебният правосъден министър Крум Зарков.

“Повечето законопроекти са промени в съществуващи вече закони, но те съдържат и дълбоки реформи. Планът за възстановяване и устойчивост има за цел да подпомогне страните да преодолеят ковидната ситуация, но не като се върнат назад, а като ги провокира да направят необходимите реформи в две посоки - върховенството на закона и зелената посока. За България това е голям шанс, защото по темата за върховенството на закона ние се въртим в кръг от немалко време”, продължи той.

По думите му има законопроекти, които са в различна степен на готовност.

“Организирали сме се така, че работата, която ангажира голям кръг институции да не спира нито за секунда. Идеята е, че политическите сътресения не трябва струват на България парите от Плана”, заяви Зарков.

 

Какво още каза служебният правосъден министър вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад