Предаването празнува своя 10-годишен юбилей

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Предаването за култура на БНТ навършва 10 години. Култура.БГ се излъчва за първи път на 6.12.2010 г. и е единствено засега в телевизионния ефир. Предаването се превърна в събирателен образ на културния живот в страната и място за дискусии по важните теми с акцент "култура".

За да има предаване всеки ден, са нужни хора. Не много, но достатъчно, които виждат и предвиждат случките на културната сцена. Нужни са артисти, които влизат в роля всеки ден. И не на последно място - сцена, където пиесата се играе.

С тази метафора започваме всеки ден и се стараем нашите зрители да ни видят и чуят. Такава беше идеята на Севда Шишманова, която даде "зелена улица" на предаването преди десетилетие.

Когато погледнем назад, изникват въпросите, които първо трябва да зададем на себе си, след това да отговорим на нашите зрители и след това да продължим напред.

През изминалите години сме били откровени, старали сме се да бъдем различни, да погледнем многопластово. За да създадем на екрана усещането за истинност, творческо откровение и поглед напред.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад