Предложенията на премиера за ВНС - коментар на политилозите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Димитър Ганев и Любомир Стефанов коментираха в извънредното издание на "Още от деня" предложението на премиера за свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията. 

"За да се свика Велико народно събрание в рамките на това Народно събрание, трябва да се съберат 160 народни представители, В случая БСП няма блокираща квота, защото има 78 народни представители, но това е много близо до границата, което означава, че всеки друг народен представител трябва да бъде на място от друга политическа сила и да гласува за ВНС", поясни Димитър Ганев. Колкото до цитираното от лидера на ДПС Карадайъ изказване на почетния председател, че е нужен рестарт на държавата, сега всеки ще се опитва да демонстрира кой е за по-голям рестарт, отбеляза политологът. И коментира, че вчерашното предложение на премиера е най-радикалната промяна до момента и така да извземе теми от полето на Демократична България. 

"Това прилича много на отчаян ход ва банк, когато нямаш полезен ход в шаха и притиснат от липса на време правиш резки движения", отбеляза Любомир Стефанов. И поясни, че следващото ВНС може да гласува само промени върху проекта, който му е предложен, то само не може да направи нещо различно.

Вижте целия коментар във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад