Премиера на спектакъла "Демони" в театър "Азарян"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На 9 юни в театър "Азарян" младите и талантливи актьори от Сдружение „Enso“ – Александра Димитрова, Адриан Филипов, Камелия Хатиб и Стоян Младенов ще представят премиерния спектакъл „Демони“ от Ларш Нурен.
Актьорите Александра Димитрова и Адриан Филипов са гости на предаването.

 

Спектакълът ни отвежда в апартамента на Катарина и Франк, които са в средата на 30-те, живеят заедно от 9 години и нямат деца. И двамата се намират в пределна точка в досегашния си живот. Плановете за вечерта се провалят и съвсем импровизирано те канят на гости съседите си Йена и Тумас, за да не останат сами и да не се нараняват. Йена и Тумас изглеждат абсолютно нормална семейна двойка – с две деца и без видими конфликти. Вечерта обаче придобива неочаквано развитие. След много изпит алкохол, разговори за бита и битието, постоянни провокации, игри, нелепи ситуации, сблъсъци на пола и среднощни прозрения, двете двойки се изправят пред вечния въпрос – възможен ли е животът с другия? Имало ли е някога в нашето битие друга възможност за съществуване и къде стои заключена тя?

 

"Пиесата "Демони" от Ларш Норен е най-поставяната пиеса в Европа и в световен мащаб. Сюжетът на пръв поглед е много стандартен, но за разлика от другите сюжети, в тази една вечер, в която една двойка гостува на друга двойка, се случват невъобразими неща, в доста по-дълбок смисъл на случването на невъобразими неща", сподели Адриан Филипов.

"Един от въпросите е може ли да съществуваме с другия човек. Този текст дойде при нас по време на пандемията и някакси много съвпаднаха нещата с начина по който ние живеем с другия човек до нас", каза Александра Димитрова.
 

Целият разговор може да видите във видеото.