Преоткриването на ориза

Новият вкус на храната по Пътя на коприната

Държава: Китай, Малайзия
Година: 2019
Времетраене: 30 минути
Преоткриването на ориза
За продукцията

2-сериен документален филм

Сценарий: Хадие Зайнал, Мира Мустафа
Режисьор: Кабир Батиа
Оператори: Ган Тек Чуан, Хау Си Бун

"Преоткриването на ориза" разкрива вкуса на храната по Пътя на коприната.

Пътувайки през Югоизточна Азия и Средния изток, филмът разказва за корените и значението на ориза в Азиатската кухня - с отглеждане, производство и транспорт - между Китай, Малайзия, Тайланд и Обединените арабски емирства.

Водещ на пътешествието е Дяволският майстор от Хонконг - Мастер шеф Алвин Люн, категоризиран собственик на ресторант от Мишлен.
Негов партньор е първият победител на Мастер шеф в Канада - Ерик Чонг.
Двамата кулинари представят традиции и технологии за съвременно хранене с ориз.

Алвин казва, че:

"Вдъхновението идва отвсякъде през петте сетива - зрение, слух, вкус, допир и аромат, и трябва да ги използваме, за да бъдем иновативни".

С три звезди от Мишлен през 2013, флагманът в иновациите на Алвин Люн са веригата ресторанти "БО" , които предлагат неговата запазена марка "Екс-трийм китайска кухня" (X-Treme Chinese cuisine) за модерна ориенталска храна.

Ерик Чонг е първият лауреат на Мастер шеф Канада. Собственик на местен ресторант в Оуквил, Ерик е поканен от Алвин в Хонконг, а после двамата заедно откриват общ ресторант "Бунтар и Демон" в Торонто.

Във филма кулинарите обикалят Хонконг, Банкок, Сингапур, Дубай и други градове в Югоизточна Азия и Средния изток, със срещи и истории, като добавят по една рецепта с ориз от всяко място.

Поредицата "Пътят на коприната: "Преоткриването на ориза" се разпространява през Азиатската телевизионна мрежа на платформи из 15 държави и региони, включително Южна Корея, Индонезия, Малайзия, Сингапур, Тайланд, Виетнам и Средния изток. За по-широка аудитория достъпът е през ЮСИЛК (USILK) в часови блок, който покрива 40 държави и територии по света на различни езици.

Златна Романова

"Пътуване из Китай"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад