Причините за тежката катастрофа край село Куцина, неизправност на пътя е сред версиите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

След тежката катастрофа с румънския автобус на пътя Велико Търново - Русе една от версиите за инцидента е лошата настилка и липсата на знаци по отсечката, на която пътните инциденти са ежедневие.

Вчера огледи на място направиха експерти от агенцията за безопасност по пътищата, които откриха нередности. По-късно от АПИ казаха, че частичен ремонт на пътя е извършен през юли. Срокът за довършване на ремонтите е края на август, затова още няма положена и маркировка.

Снощи на място пристигна зам.-транспортният министър Николай Найденов, за да координира действията между българските и румънските власти.

"Поднасяме съболезнования на близките на загиналите. Вицепремиерът Христо Алексиев създаде незабавна организация и координира работата на всички стани по изясняване на обстоятелствата на катастрофата. работим с румънската страна по извеждането а всички румънски граждани от България. Министерството на транспорта, в лицето на "Автомобилна администрация" работи и до момента. Намерени са части от тахографа, които бяха предадени на следствените органи", коментира Найденов.

Превозвачът е лицензиран и автобусът е вписан в лиценза, така е към настоящия момент нямаме притеснения с редовността на документите на превозвача. Ако се докаже, че пътят е причината за трагедията, ще предприемем съответните действия, заяви заместник-министърът

Във великотърновската болница за лечение остават двама турски граждани - тяхното състояние е стабилно.

Според специалистите и пътуващите лошата настилка е една от основните предпоставки за катастрофи.

"Пътят е под всяскава критика - няма маркировка, няма знаци, той се прави на парче. Носещият филм на асфалта е изтъркан и се хлъзга много. Това е интензивен международен път и чувството за безнаказаност у чуждестранните шофьори е много голямо", каза Красимир Иванов - автоинструктор от Велико Търново.

Вижте повече в прякото включване на Мирела Дончева от мястото на катастрофата.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад