Проект за нов храм на музиката

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Новата концертна зала на София е все още проект. Основен инициатор за нов храм на музиката е на Александър Димитров - председател на фондация "Богария", кампанията е под патронажа на президента Румен Радев.

Найден Тодоров - директор на Софийската филхармония, Станислав Почекански - председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци и Александър Димитров - председател на фондация "Богария" изложиха своите аргументи защо трябва да бъде изграден нов музикален комплекс в София.

Идеята за нова музикална зала е както на първи поглед много важна и всички се съгласяват с нейната важност, така, както доказва времето, е неглижирана с години, отбеляза Александър Димитров.

"Много е важно да се каже, че това не е просто един утилитарен проект, който цели  построяването на зала за нуждите на една, макар и важна, но тясна професионална общност. Значението е много по-голямо, много по-широко, защото успешното реализиране на един такъв мащабен амбициозен проект за построяването на нещо величествено юе дадем пример на българското общество за това, че сме способни като българи да изграждаме забележителни произведения на изкуството в името на подкрепата на българския дух. Това не е самоцелна идея, голямата далечна цел е подобен проект да оздрави боледуващия български дух и да го извиси", отбеляза Александър Димитров.

Вижте още аргументи защо ни е необходим този нов храм на музиката във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад