Проф. Алтънков, Калифорнийски университет: Ще има нов протест на 20-ти в САЩ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Привържениците на Тръмп - 77 милиона американци, имат отношение към нахлуването в Капитолия като към нещо, което не е повече от легитимен протест, докато противниците на Тръмп мислят, че това е нападение, атака върху конституционната система в САЩ, каза за БНТ проф. Никола Алтънков от Калифорнийския университет в Санта Барбара. Според него разискванията по темата ще продължат много дълго време.

Тръмп "взривява" статуквото още откакто се е появил като кандидат за президент. Според проф. Алтънков призивите на настоящия президент на САЩ не трябва да учудват никой, който е следил как протича неговото президентство. Тръмп не е конвенционален човек и той не се движи по установен ред за американски президенти и затова не е много приятен на едни хора в Америка, но точно и поради тази причина има и много привърженици.

Има два начина за отстраняването на Тръмп в момента. Единият е позоваването на 25-ата поправка, за която няма време. Другият начин е да има решение за импийчмънт от Конгреса и Сената. Но импийчмънт не означава отстраняване, а порицаване.

"На 20-и ще имаме нов президент, освен ако не стане нещо форсмажорно. Има време да се случат неща, които са от доста по-неприятен характер", предупреди професора.

Според него ще има друг протест на 20 януари.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад