Проф. Атанас Семов: Държавата просто я няма на територията на Република България

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Диагнозата е ясна отдавна, но се потвърждава с все по-тревожни симптоми. Ние сме тежко съсипано общество - едно общество, в което тече от много време процес на тежка депрофесионализация, МВР, в частност, е тежко депрофесионализирано министерство. Това каза в студиото на "Още от деня" конституционният съдия и университетски преподавател проф. Атанас Семов - човек със силна обществена позиция, в коментар за погрома на протеста срещу БФС.

"Освен, че там реформи не се правят, а са очевидно необходими, съвсем очевидно там се работи аджамийски. Всъщност държавата, а един от първите инструменти на държавата са службите, които осигуряват вътрешния ред, просто я няма на територията на Република България", заяви той.

Има три основни симптома за това, продължи проф. Семов и отбеляза, че първият е поведението на БФС, който е "изключително тежко прогнила структура, която не е съвсем под контрола на държавата".

"Да не може МВР да осъществи профилактика като знае, че се подготвя протест отвън и той ще бъде гневен протест, бунтарски протест, да допусне това, да не може да се справи - това не е адекватно поведение. И третият симптом е поведението на част от тези хора - да хвърляш запалителни бутилки, бомбички, железа срещу полицията е абсолютно немислимо в което и да е било демократичното общество. Хората, които извършиха вандалските прояви вчера, трябва да бъдат разкрити", добави той.

Какво още каза проф. Семов вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад