Проф. Балтов: Затягаме мерките навреме, имаме ясен план за действие

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Не сме закъснели със затягане на мерките. Имаме много ясен и точен план какво трябва да се случи и кога - щом новозаразените нарастнаха над 600 на 100 000 население, ние веднага алармирахме и поискахме това да се случи. Това заяви в студиото на “Още от деня” директорът на “Пирогов” - проф. Асен Балтов.

Той отхвърли твърденията, че се действа хаотично и без план.

“Натискът върху здравната система изведнъж стана огромен и то става огромен благодарение на това, че отново има недоволни, има без маски, има хора, които не мислят отговорно за здрвето си и здравето на другите”, подчерта проф. Балтов и призова да се замислим защо системата се оказа под такъв натиск и кой е виновен за това.

По думите му през трите дни на интензивни разговори за затягане на мерките политиците не са успели да се наложат.

“Това, което се предприема в момента в България, е много по-елегантно, по-добре измислено, за да има баланс и всички да останем доволни”, заключи проф. Балтов.

Според него резултатът от новите мерки ще е спад в броя на новозаразените, отслабване на натиска върху здравната система.

“Това ще ни даде възможност за глътка въздух, ще ни даде възможност за хубави коледни и новогодишни празници, ще ни покаже, че като спазваме мерките и сме отговорни, единни и солидарни, ще успеем да преборим вируса”,  добави той.

Проф. Балтов увери, че в Националния оперативен щаб вече се обсъждат и детайлите на плана за провеждане на ваксинация.

“Не на последно място, което е много важно, в най-скоро време ще започне едно добро обяснение защо трябва да се ваксинираме, каква е целта на тази ваксинация”,  продължи той.

Какво още каза директорът на "Пирогов" вижте във видеото!

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад