Проф. Чуков: Трагедията в Бейрут е резултат от престъпна безотговорност

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Акцент в следващия ни разговор е взривът в Бейрут, при който загинаха над 100 души, а други над 4000 бяха ранени. Тези числа продължават да нарастват, за съжаление. Защо се стигна до тази трагедия - по темата в Сутрешния блок на БНТ разговаряхме с арабиста проф. Владимир Чуков.

Загиналите са 135 човека. Над 4000 са ранените. Не е много ясно още колко са изчезналите. Близо 300 000 са без жилища, като това са временни данни, посочи проф. Чуков. Това е най-големият взрив с конвенционални експлозиви в света и говори за престъпление от невероятен ранг, уточни той. Прави впечатление реакцията на ливанските власти, които обявиха извънредно положение за две седмици, като не започнаха съдебно, а административно разследване. Това разследване се прави от премиер-министъра, който трябва за 5 дни да изнесе резултати пред Министерски съвет.

Политическите власти ще решат кой е виновен и кой - не. Има задържани и това са хора, които имат отношение към амониевия нитрат. Най-вероятно говорим за престъпна безотговорност, така определи ситуацията проф. Чуков.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад