Проф. Георги Михайлов, БСП: Общинските болници спасяват здравната система

Предаване: Панорама, 04.12.2020

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Виждаме едно напрежение на здравната система, което до голяма степен е създадено отвън. Повечето болни не се нуждаят от болнично лечение, те могат да се лекуват у дома, това е истината. Градусът на стреса трябва да спадне, защото здравната система ще блокира. Това каза в студиото на “Панорама” хематологът проф. Георги Михайлов - депутат от ПГ “БСП за България”, който прекара близо две седмици в болниците в Свищов и Гоце Делчев.

“Това, което видяхме в сърцето на здравната система - това са болниците, е една много скромна материална база, много скромни възможности, много тежък кадрови дефицит с и много възрастни лекари и медицински сестри със странични заболявания. Но това са неща, които не са от вчера”, коментира той.

За него в условията на COVID криза общинските болници са спасили здравната система криза именно общинските болници спасяват здравната система.

“В момента те поемат между 80-100 пациенти с COVID инфекция, а бяха нарочени за закриване като ненужни. Ако не бяха те, тогава областните болници наистина щяха да приключат”, категоричен беше депутатът.

Какво още каза проф. Георги Михайлов вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад