Проф. Киров: Виждам една добра перспектива към 50-то Народно събрание

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Формулата на победата не е много обнадеждаваща, тези избори са като предишните, но малко по-различни, отбеляза проф. Пламен Киров в "Още от деня". След обявеното от лидерите на "Продължаваме промяната" решение да не подкрепят кабинет с участието на ГЕРБ, проф. Киров коментира, че вижда "една добра перспектива към 50-то Народно събрание". По думите му тази позиция е една мъжка позиция и тя трябва да бъде оценена по достойнство. 

За думите на президента, че възможно най-бързо ще свика парламента, проф. Киров предположи, че целта е ако може да бъде приет от 49-то Народно събрание Закон за държавния бюджет, така че следващото служебно правителство, което той назначи след разпускането на 49-то НС, да може да изгражда своите действия и политики на един добър държавен бюджет. 

Проф. Пламен Киров посочи, че вероятно и този парламент ще е като предишните, но с някои вариации - ще бъде внесен законопроектът за държавния бюджет, законопроект, който трябва да обслужи съдебната реформа (разбирайте реформата в Прокуратурата, не в съдебната власт).

"Около това ще се завържат всички политически интриги и разделенията или обединенията в парламента", посочи конституционалистът.

Какво още каза той вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад