Проф. Михайлов: Приветствам непродължаването на епидемиологичната обстановка и отпадането на почти всички мерки

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Епидемичната обстановка трябва да отпадне в петък, 1 април. Мерките отпадат постепенно в Европа и в целия свят. Проф. Георги Михайлов, зам.-председател на Комисията по здравеопазване в НС, депутат от ПГ на БСП, каза, че се съобразява с решенията, които ще излага Министерство на здравеопазването след непродължаване на епидемиологичната обстановка.

"Важното е, че се разделяме с всички тези проблеми, които до голяма степен затормозваха живота на нацията, но безспорно - всяка инфекция може да се завърне. Това е край на истерията", подчерта проф. Михайлов. 

По думите му ковид не се оказа чумата на века, но всичко това се отрази на икономика, на култура, на младото поколение. 

"Затова приветствам непродължаването на епидемиологичната обстановка и отпадането на почти всички мерки", заяви зам.-председателят на Комисията по здравеопазване в НС. 

Министърът на здравеопазването трябва да оформи една динамична заповед, която ще решава нататък как ще се движат тези противоепидемиологични мерки.

За носенето на маски проф. Михайлов каза: "Маската е последното нещо, което ще ни спаси от такава въздушно-капкова инфекция и затова не трябва да си концентрираме вниманието върху този въпрос". 

Според него основният спрор, който трябва да продължи, е за ваксините. Ваксината против ковид 19 няма да спаси тотално от инфекция, но ще намали броя на заболелите и тежестта на заболяването. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад