Проф. Огнян Герджиков: Убеден съм, че този път ще има правителство

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Убеден съм, че този път ще има правителство. Нещата узряха да има правителство, този път ще имаме редовен кабинет.
Иска ми се да е пълният мандат, но този път не съм убеден, че ще е така, но нека ме опровергаят. Това заяви проф. Огнян Герджиков в предаването "Още от деня".


Той коментира новите лица в политиката. "Едни свежи нови сили, много образовани, високо ерудирани, великолепни в най-важните области на икономиката, бизнеса, финансите, а това е в основата на просперитета на всяка държава, така че аз съм зареден с оптимизъм", заяви проф. Герджиков.

"Този конгломерат за мен е здравословен, защото ако беше чисто дясно, крие рискове, ако беше чисто ляво, още по-големи рискове, така че, нека да търсим баланс и мисля, че той е налице", отбеляза проф. Герджиков.

Той също таща подчерта, че не е необходимо експертът да бъде непременно министър.

Проф. Герджиков смята, че откритите преговори на "Продължаваме промяната" с останалите партии, гарантират до голяма степен стабилно управление.

Той изрази мнение, че в служебния кабинет има лица, които заслужават да влязат в следващия.
"Министърът на образованието е великолепен, самият Стефан Янев е много баласиран, ерудиран, Гълъб Донев също", смята проф. Огнян Герджиков.

"Голям е ентусиазмът за съдебна реформа, но не става толкова просто, както са се засили, това не става толкова лесно. Има много трудни въпроси за решаване чисто юридически", коментира проф. Герджиков. Той смята, че закриването на Специализирания съд е грешка.

"Пожелавам на добър час на новия кабинет, който вече се е задал за Коледа", завърши проф. Герджиков.

 

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад