Проф. Румен Гечев: Политически новата година не се очертава спокойна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Политически новата година не се очертава спокойна предвид всичко, което се случва в Европа, в Близкия Изток, а и в България, където продължава политическата нестабилност, това заяви в "Още от деня" проф. Румен Гечев от БСП.

Относно сезирането на КС от страна на президента за промените в Конституцията, Румен Гечев коментира, че този акт е бил очакван и че мотивите, с които държавният глава атакува промените в основния закон на държавата са мотиви и на БСП.

Промените в Конституцията по отношение на съдебната система той квалифицира като "политизиране".

    "Това натъкмяване на съдебната система на България с политически средства от силните на деня в момента противоречи на всякакви демократични принципи", категоричен е той.

    "Сглобката гласува тя да си избере нов прокурор. Да си избере състав на висшите съдилища т.е. да политизират още повече съдебната система на България, която и без това не работи достатъчно ефективно според българския народ, не само според нас", коментира Гечев.

Според депутата политизирането внася допълнителна нестабилност в страната. Определи като "скандално" предложението за възможността депутати и министри да са с двойно гражданство.

    "Особено скандално е предложението за двойно гражданство. Ако си гражданин на две страни кой народ представляваш? Тук стигаме до абсурди", коментира Румен Гечев.

Целия разговор вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад