Проф. Вечев: Идеята е INSAIT да бъде институция на световно ниво и да привлече талантливите деца на България обратно в страната

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Институтът INSAIT успя да привлече едни от най-талантливите деца на България обратно в страната. Това са докторанти, млади изследователи, които се връщат от едни от най-престижните университети в света, за да правят наука на световно ниво", каза в "Още от деня" проф. Мартин Вечев, създателят на INSAIT, преподавател по компютърни науки във Федералния технологичен институт в Цюрих (ETH).  

Проф. Вечев обясни идеята на INSAIT с подобни инициативи в чужбина, като институции по подобие на Масачузетският технологичен институт или Станфорд, или Технион в Израел, или Политехниката в Цюрих. 

"Тези институции са нещо като стратегически бази - те са място за преподаване, място за изследвания, това е място, където се създават стартъпи за високотехнологични компании. Те са всъщност магнит на таланти от цял свят - не само на студенти, но и на инвеститори, на компании... Идеята е това нещо да се създаде в България", отбеляза Мартин Вечев.

Идеята е INSAIT да бъде институция на световно ниво, такава в момента не съществува в Източна Европа.

Вижте цялото интервю. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад