Професия социален предприемач: Кауза в името на децата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Смисълът да правиш собствен бизнес и да се развиваш, дори и с малки стъпки, е да променяш живота на хората и по някакъв начин да помагаш. Така Десислава Николова описва същността на собствената си работа. Какво е да си социален предприемач в истинския смисъл на този израз?!

"Създадохме малка компания, която произвежда бебешки и детски неща. Шием бебешки спални чувалчета, започнахме кампания за безопасен бебешки сън", споделя Десислава Николова, социален предприемач.

Компанията създава серия дрешки, създадени специално за деца с кожни проблеми, тежък атопичен дерматит и чувствителна кожа. Дрешките са по-различни с това, че са направени от два слоя плат, като вътрешният плат е една специална материя, която е обработена с натурален антибактериален агент, който убива стафилококите.

"В рамките на няколко месеца бяхме в над 40 болници в над 35 града в България, където дарихме бебешки спални чувалчета на почти всички родилни отделения в страната. Тогава осъзнахме, че смисълът да работим е да правим добро под някаква форма, така се роди идеята да създадем наша фондация, която няма да събира средства, ще се финансира изцяло от нас и ще се занимава с това да сбъдва желания на критично болни деца. Ние вярваме, че при тези деца сбъдването на желания може да има функция на повече от лекарство - например едно дете да стане пожарникар за един ден или пък да има кученце", разказва Десислава Николова.

Вижте още във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад