Промените в образователния закон - противоречат ли на Конституцията и европейското законодателство?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Как и защо Народното събрание забрани в училище да се пропагандира различна сексуална ориентация? Тази поправка в Закона за училищното и предучилищното образование коментираха в "Деняз започва" Кристиан Шкварек от фондация “Консервативно общество” и Радослав Стоянов - съпредседател на БХК.

"Този закон не збранява на никого да образова децата си по начина, по който той намери за добре. Всеки родител е отговорен за образованието на децата си на първо място. Този закон просто каза - на нашите деца няма да го преподавате това нещо. И излезнаха едни хора, които казаха - не, не, чакайте малко, ние искаме на вашите деца да казваме какво да се проподава, не на нашите", заяви Шкварек.

"Законът забранява всякаква дискусия на тема сексуална ориентация, различна от хетеросексуалната, т.е. не можем да поднасяме нито научна, нито ненаучна информация, абсолютно никаква информация не може да получават децата. И тук трябва да изясним - сексуалната ориентация не се преподава, сексуалната ориентация е естествен компонент от човешката психика. Това, за което става въпрос е, че сега с този закон, когато въоббще не можем да казваме нищо по тозо въпрос, как ние ще извършваме превенция на дискриминацията и насилието и тормоза в училище", отбеляза Радослав Стоянов.

Вижте целия разговор.

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад