Протест на жителите от Триград с искане за цялостен ремонт на пътя

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

След проливните дъждове и снеговалежи в Триград от края на миналата година, селото остана откъснато от света заради пропадналия път до населеното място. Ремонтът се бави, а това кара жителите на Триград да обявят протест.

Протестът ще се проведе на 12 февруари от 12 ч.

"В отговор на предприетите мерки от страна на държавата, тъй като се разрешиха три от нашите искания, няма да блокираме пътя чрез гражданско неподчинение, както бяхме заявили първоначално. Ще проведем един мирен протестен митинг", каза Радост Караиванова за „Денят започва“.

„Остава едно искане, по което няма никакво движение. Свързано е с инженерно-геоложкия доклад, който е в кметството на община Девин, изготвен на 5 януари. Той сочи, че има 14 участъка, които имат опасност да рухнат във всеки един момент – 10 участъка с подпорна стена, която може да пропадне и 4 участъка с откос на пътя, които могат всеки момент да се свлече“, изясни тя.

Караивановя заяви, че жителите на Триград имат искане за цялостен ремонт на пътя Тешел-Кестен, защото той е животозастрашаващ, тъй като фундаментите, с които е направена подпорната стена, не са достатъчно добре вкопани. Водата минава под фундаментите и заради това пътят е в това състояние.

„Във всеки един момент могат да рухнат нови участъци и да бъдем в същото изходно положение. Искаме отговорните институции да се запознаят с инженерно-геоложкия доклад и да вземат необходимите мерки“, допълни Караиванова.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад