Протест "За споделеното родителство" - какви са исканията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Протест под наслов "Не на родителското отчуждение, да на споделеното родителство" ще се проведе пред сградата на президентската институция през днешния ден. 

Проблемът с правата над децата при разделени родители е изключително сериозен. Хиляди са родителите, които се разделят, а после влизат в спор с бившия си партньор за правата над детето.

"Ние протестираме за по-добро бъдеще на нашите деца, защото в момента законът нарушава правата на децата. Те са ощетени емоционално заради нефункционалността на закона, който е доста остарял", заяви в "Денят започва" Слави Несторов - председател на фондация "За споделеното родителство".

Настояваме да се въведе споделеното родителство - всеки родител да има право да участва в израстването на детето, допълни той.

Експертът по семейно право адвокат Пламен Борисов отбеляза, че "при сегашната уредба на законодателството законът изкуствено вкарва двамата родители във война".

"В момента законът не разпределя времето, което детето трябва да прекарва при единия или другия родител, а само казва, че съдът трябва да реши при кого да живее то. Това обърква и родителите, и съдиите", обясни той.

Повече за недоволството вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад