Работодатели и синдикати за доходите и бюджета - коментар на Добри Митрев и Димитър Манолов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Трябва да се повишат всички доходи заради инфлацията и да бъдат осигурени средства за това - ако трябва, нека се преструктурират разходите. Това каза в студиото на "Денят започва" Димитър Манолов - президент на КТ "Подкрепа”, който заедно с Добри Митрев - председател на УС на Българската стопанска камара, коментира различни позиции на бизнеса и синдикатите доходите и бюджета.

Според синдикалния лидер доходите могат да се индексират и без нов бюджет. Въпросът е повече социално-психологически, хората трябва да бъдат успокоени, защото безпокойството се вижда навсякъде, допълни той.

Митрев това не бива да се случва чрез държавния бюджет, а чрез средства по Националния план за възстановяване и устойчивост, по европейски програми, чрез социалния фонд.

“Сегашното предложение далеч не е доброто предложение за България. Всъщност нямаме проект на нов бюджет, ние имаме проект на закон, с който се удължават определени разпоредби от Закона за държавния бюджет за 2022 година, Закона за ДОО и Закона за бюджета на НЗОК. Големият проблем е в заложените в началото и в средата на тази година мини в бюджета, който беше за 2022 година”, каза Добри Митрев и допълни, че работодателите са предупреждавали, че прогнозите са твърде оптимистични.

Какво още казаха гостите в предаването вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад