Радомир Чолаков, ГЕРБ: Колкото по-бързо това правителство падне, толкова по-добре за страната

Предаване: Панорама, 03.06.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Напрежението в българското общество започна от 2020 година с нагнетяване на системна, методична, истерична омраза срещу една политическа партия и срещу нейното ръководство. 2021 година мина под знака на разпадане на парламенти, на такива количества обиди между политически сили и политици, които не сме чували през живота си през последните 30 години", заяви в "Панорама" Радомир Чолаков от ГЕРБ. И голямото предизвикателство пред всеки, който участва в политиката, е как да започне това нещо да се преодолява. 

Чолаков се позова на социологическите проучвания, че губят доверие политическите сили, които се упражняват в реториката на омразата. И това е ясен сигнал какво българите не искат.

"Колкото по-бързо това правителство падне, толкова по-добре за страната", подчерта Радомир Чолаков.

И посочи, че при това управление във всеки сектор има система от грешни решения, които ще резултират в колапс. И колкото по-бързо този колапс бъде предотвратен, толкова по-добре за страната. 

По отношение на подхода на държавата към бежанците досега депутатът от ГЕРБ беше категоричен, че това е поредният колосален провал на това правителство. По думите му то не разбира смисъла на директивата за временната закрила и че най-важното е интеграцията. "Това, което правителството направи с бежанците, е изолация", каза Чолаков. 

И подчерта, че основната грешка е, че не са включили общините, за което депутатите от ГЕРБ са предупредили. 

"Само общината има капацитета да организира настаняването, заетостта, образованието, детската градина, медицинските грижуи и всичко, което е необходимо, за да се получи интеграция", поясни Радомир Чолаков. И подчерта, че това е катастрофален управленски провал.

По темата за Република Северна Македония Чолаков заяви, че македонският възел е започнал да се развързва при третото правителство на ГЕРБ, докато сега сме в много слаба преговорна позиция.

Вижте цялото интервю. 
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад