Радомир Чолаков, ГЕРБ: Новина е, че нашият сигнал за газа не е докладван на вътрешния министър

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Новина е, че сигналът ни по повод газа и сделките с посредниците, подаден от мен и Делян Добрев на 8 юни до ДАНС и до МВР, не е докладван на служебния министър Иван Демерджиев и ние отново входирахме в МВР писмо до г-н Демерджиев, което явно също не му е докладвано, с което го питаме докладван ли е нашият сигнал на основания чл. 205 от НПК за евентуално извършени престъпления във връзка със сделките с газа", каза в "Още от деня" Радомир Чолаков от ГЕРБ. И подчерта, че очевидно по времето нa Бойко Рашков не е работено по този сигнал.

Чолаков показа и схема на сделката с газовите посредници, която днес се разпространява в социалните мрежи. Делян Добрев показа и фактурите в "Още от деня".

"Това, което се случи с доставките на газ е безпрецедентно. Трима или четирима човека, по моя преценка, са взимали решенията във връзка с договореностите с "Газпром" от февруари месец насам. Тези 3-4 души са решили, че няма да има договор с "Газпром", след като изтече сегашният. След това са решили, че няма да се разплащат по начина, по който "Газпром" искат. Знаейки, че няма да има нов договор за газ, няма да се разплащаме с "Газпром", т.е. доставките ще бъдат спрени, не са договорирали алтернативен газ", коментира Радомир Чолаков.

Той посочи три възможни обяснения за тези действия - или тези няколко души са взели пари, за да го извършат, защото това е стопанско престъпление, или са руски агенти или са формени глупаци.

"Понеже не допускаме, че те са формени глупаци, са или първото, или второто, или първото и второто взети заедно", заяви Радомир Чолаков.

Целия разговор вижте във видеото.  

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад