Ръст на заболелите в Кюстендил

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

рад Кюстендил е сред областните центрове в страната, който в последните седмици е със висок брой заразени хора с коронавирус. Тежка е ситуацията и в кюстендиласката болница. Близо 60 са настанените пациенти в лечебното заведение в града.

Само през изминалото денонощие новозаразените в областта са 44.

Управителят на МБАЛ "Д-р Никола Василиев" Александър Величков обясни, че в последната седмица има много бързо покачване на броя на заразените, а оттам и на броя на настанените на болнично лечение. 61 човека се лекуват в момента в болницата, като трима от тях са в реанимация, в крайно тежко състояние, те са интубирани.

"В последната седмица бройката на настанените за болнично лечение нараства ежедневно с около 10%, като всички, които са настанени за болнично лечение, са с усложнение на ковид инфекцията, с пневмонии, дихателна недостатъчност и с нужда от кислородолечение", допълни Величков.

Болницата разполага с достатъчно медикаменти, има две работещи ковид отделения, плюс реанимация за тежко болните. Няма криза и с персонала. Има 90 разкрити легла, но при влошаване на ситуацията има план да се разкрият още.

"От прегледите, които извършвам на такива болни и контактите с тях, смятам, че основно се заразяват в битова среда, в семейството и на работата, където работят, като скоростта на заразяване и разпространение е доста по-голяма отколкото през есенните месеци миналата година", каза още управителят на болницата.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад