“Референдум” със специално проучване какво искат българите за отношенията ни със Северна Македония

Цялото предаване
В предаването
Всички броеве

На 11 януари e специалният брой на предаването “Референдум” по една от най-горещите теми в държавата в момента. Ден след Консултативния съвет по национална сигурност за отношенията между България и Република Северна Македония, дискусионният формат на Българската национална телевизия ще потърси отговорите на много въпроси.

Каква трябва да бъде българската позиция, как да се водят преговорите, какви отстъпки трябва да направи страната ни и дали да подкрепи членството на Република Северна Македония в Европейския съюз? Тези и много други въпроси ще дискутират в студиото на обществената телевизия изявени експерти по темата.

Гости в предаването ще бъдат проф. Ангел Димитров - дипломат и историк, първият посланик на България в Македония, Станимир Илчев - бивш депутат и евродепутат, проф. Трендафил Митев - известен историк, част от съвместната експертна комисия между България и Северна Македония, доц. Стефан Дечев - историк, и Любомир Кючуков - дипломат и анализатор.

Специално изследване на социологическа агенция “Алфа рисърч” ще покаже какво мислят българите за членството на Република Северна Македония, трябва ли да засилим икономическите си и културни контакти.

Особено любопитни ще бъдат и отговорите каква част от българите смятат, че имат македонски корени.

Водещ на дискусията е Добрина Чешмеджиева. Предаването започва в 21:00 часа на 11 януари и зрителите ще могат да изказват своите мнения в страниците на предаването във ФБ и Инстаграм.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад